foto

Anne Heijkoop

Ik ben Anne Heijkoop, een visual designer bij Triple. Tegenwoordig woonachtig in Alkmaar maar mijn ‘roots’ liggen in Rotterdam. Ik houd er van om mooie dingen te maken voor gave merken en bedrijven. Ik ben gespecialiseerd in Visual Design maar ik heb ook ervaring met User Experience en Interaction Design.

Sinds mijn jeugd ben ik altijd een fanatiek sporter geweest. Ik heb vanaf mijn 10e tot mijn 18e wedstrijden geschaatst, en ben daarna over gestapt naar het wielrennen. Ik heb enkele jaren op landelijk niveau meegestreden in het vrouwenpeleton. Inmiddels rijd ik geen wedstrijden meer maar ben ik nog steeds schaat- en fiets liefhebber.

In 2010 ben ik afgestudeerd in Communicatie & Multimedia Design aan de Hogeschool van Rotterdam. De passie die ik voor het sporten heb, kon ik tot uiting brengen in mijn afstudeerproject: De Whereabouts App. Dit is een app waarmee topsporters hun whereabouts kunnen beheren en bewerken. In samenwerking met de Nederlandse Dopingautoriteit en CGI (toentertijd Logica) is mijn afstudeerproject ook daadwerkelijk in ontwikkeling genomen. In het najaar van 2011 is deze app gelanceerd. Wegens het grote succes heeft in 2013 heeft de World Anti Doping Agency (WADA) de app overgenomen. Deze app is nu beschikbaar voor 25.000 internationale topsporters. Lees meer over de Whereaboutsapp